SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HOME OF LEGACY ALLSTARS
Nyköping, Sweden
Föräldraengagemang

Inom Legacy välkomnar vi dig som vill arbeta med föreningen.

 

Vi har många olika roller som behöver fyllas för att föreningen ska fungera, både i lagen och för föreningen i stort. Du som engagerar dig i Legacy är delaktig i föreningens utveckling framåt, och du engagerar dig i ditt barns idrottande och bistår i att skapa ett livslångt intresse för idrott och hälsa.

 

Är du intresserad av att engagera dig och ha en specifik roll i ett lag? Då ska du fylla i detta formulär!

 

Föräldraengagemang i tävlingsförberedande och tävlingslag:

För alla som har barn i tävlingsförberedande eller tävlingslag förväntar vi oss att ni hjälper till som volontärer vid uppvisning som anordnas av föreningen 1 gång per år eller vid kiosktillfälle (ex någon tävling på hemmaplan). I tävlingslagen finns det även en rad specifika roller som behövs i föräldrateamet, se nedan.

 

Alla våra lag förutom träningslag och barnlag kräver flera lagföräldrar för att allting ska kunna fungera som det ska. Att vara lagförälder innebär att du är en länk mellan tränare/sportchefer och föräldrar. Rent konkret kan de olika rollerna innebära:

 

Ansvarsområden kopplat till laget kan vara:

  • Aktivitetsansvarig
  • Dräktansvarig
  • Jobb/insamlingsansvarig 
  • Lagkassör
  • Dammsuga mattor i hallen (ett rullande schema kommer att finnas för dom som anmäler sig)

Nedan följer en beskrivning av vad de olika rollerna innebär.

 

Aktivitetsansvarig

Som aktivitestsansvarig innebär det att du är med och ordna lagkvällar/aktiviteter under säsongen (2 ggr/termin). Stöttar upp med mat/snacks vid koreografi-tillfälle/extraträning vid behov. Aktivitetsansvariga samordnar och har god kontakt med lagets tränare.

Dräktansvarig

Som dräktansvarig är din främsta uppgift att se till att lagets dräkter kommer tillbaka till föreningen i slutet av säsongen. Du kontrollerar då att samtliga personer i laget lämnat tillbaka rätt dräkt, kollar hur varje persons dräkt ser ut vid inlämning och ansvarar för att lagets dräkter kommer tillbaka till förrådet i tid, tvättade och ihop vikta i sin låda.

Jobb/insamlingsansvarig

Många av tävlingslagens aktiviteter/resor kostar mycket pengar och för att minimera kostnaderna kan lagen göra olika jobb och andra uppdrag för att tjäna in pengar gemensamt till lagkassan. 

Lagkassör

Som kassör har du hand om lagets lagkassa.

 

Lagkassan används för eventuella resor, lagkvällar/aktiviteter med mera.

Dammsuga mattor i träningshallen

Dammsugning av mattor ute i träningshallen behövs göras kontinuerligt då vi har flera lag som tränar varje dag. Ett rullande schema (var tredje vecka) kommer att finnas för de som hjälper till.

Juluppvisning

Kan vara att stå i kiosken, sitta vid inträdet, hjälpa till med att ta fram och ta bort redskapen, bära lådor eller sälja vår merch, etc.

 
Antidoping!
Våra Sponsorer